Venlonaren opgepakt wegens vrijheidsberoving en afpersing

De politie heeft deze week twee Venlonaren van 20 en 21 jaar opgepakt die worden verdacht van vrijheidsberoving, afpersing en diefstal met geweld. Minstens zeven mensen zijn slachtoffer geworden van het tweetal tussen 24 november vorig jaar en 18 januari, blijkt uit uitgebreid rechercheonderzoek.

Social media

Volgens Omroep Venlo gingen de dieven steeds op dezelfde manier te werk. Ze nodigden de slachtoffers uit via social media om elkaar persoonlijk te ontmoeten en spraken af op verschillende locaties in Venlo. Op het moment dat ze elkaar ontmoeten, wisten de verdachten de slachtoffers zo ver krijgen dat ze bij hen in de auto stapten.

Bedreiging met geweld

In de auto dwongen ze de slachtoffers vervolgens onder meer hun telefoon en portemonnee af te staan. Hierbij gebruikten ze ook geweld. In enkele gevallen bedreigden de verdachten de slachtoffers met een mes en in één geval met een vuurwapen. Ze wisten op die manier ook de pinpassen en pincodes te bemachtigen en maakten flinke geldbedragen buit.

De twee Venlonaren zitten vast. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen worden verricht. Ook zijn er mogelijk meer slachtoffers van de vrijheidsberovingen.