Verband drugsdealer Thailand en Grass Company

Het openbaar ministerie heeft een rechtshulpverzoek ingediend in de zaak rond de Nederlander die afgelopen week in Thailand werd opgepakt voor drugshandel. Volgens het Brabants Dagblad gaat het om de grondlegger van The Grass Company, een keten coffeeshops waar de afgelopen maand meerdere invallen werden gedaan.

De Nederlander Johan van V. werd afgelopen week in de Thaise stad Pattaya opgepakt omdat hij grote hoeveelheiden marihuana naar Nederland zou hebben gesmokkeld. Die werden verhandeld in coffeeshops. Het is niet duidelijk om welke coffeeshops het gaat, maar mogelijk gaat dat om The Grass Company.

Huis Van L. werd doorzocht

Op 4 juli viel de politie binnen bij vier coffeeshops van The Grass Company in Tilburg en Den Bosch. Ook werd er een inval gedaan in het kantoor van de coffeeshopketen. Het onderzoek waar de doorzoekingen onder vielen, was geconcentreerd rond een criminele organisatie die in Zuid-Nederland opereerde.

Er is toen beslag gelegd op meerdere huizen. Ook is het huis van Van L. destijds doorzocht. Het onderzoek is opgestart in 2011. Op 2 juli 2014 hebben reeds in het buitenland diverse doorzoekingen plaatsgevonden waarbij onder meer beslag is gelegd op grote geldbedragen.