Verband liquidatie Bennajem en Staatsliedenbuurt

In de media gingen al wat geruchten over een mogelijk verband tussen de liquidatie op de 21-jarige Rida Bennajem en de liquidaties in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam, maar nu meldt de politie officieel dat er aanwijzingen zijn voor een verband tussen de twee zaken.

De 21-jarige Rida Bennajem werd op zaterdag 16 maart omstreeks 23.15 uur in de Comeniusstraat in Amsterdam van dichtbij doodgeschoten. Bennejem stond toen op de Nationale Opsporingslijst. Hij werd gezocht in verband met een gewelddadige overval op een juwelier in Leiden in januari 2012. Tijdens die overval is er geschoten op de juwelier en de politie.

De liquidatie op Bennajem wordt deze week behandeld bij het programma Opsporing Verzocht. Volgens de politie zijn er aanwijzingen voor een verband met de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt op 29 december 2012.

Bij de schietpartij op die zaterdagavond 29 december in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam werden twee mannen gedood. De slachtoffers, de 21-jarige Said el Yazidi en de 28-jarige Youssef Lkhorf, werden onder andere beschoten met kalasjnikovs. Daarna werden ook motoragenten beschoten. Zij raakten niet gewond.

Lees hier alles over Rida Bennajem en de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt.