Verboden Duitse Hells Angels verhuizen

Begin dit jaar werden twee chapters van de Hells Angels in het noorden van Duitsland verboden: in Kiel en Flensburg. Om in Noord-Duitsland vaste voet aan grond te houden, probeert de motorclub nu Lübeck, een plaats op zo’n 70 kilometer van Kiel, toe te voegen aan haar ‘gebied’. De Hells Angels in Lübeck stond bekend als rustig, maar die kwalificatie heeft de politie de afgelopen tijd aan moeten passen.

De Hells Angels vertonen zich steeds prominenter in uitgaansgelegenheden in de Duitse plaats, meldt de regionale krant Kieler Nachrichten op basis van politiebronnen. Ze komen met duidelijke emblemen op hun jassen in nachtclubs, pubs en biljartcafé’s – het traditionele tekens dat zij een uitgaansgelegenheid ‘claimen’. Ook verjagen ze de huidige uitsmijters en voeren zelf het deurbeleid. ‘Wie aan de deur staat, is de baas’, weet een van de bronnen bij de politie van Kieler Nachrichten.

Daarnaast probeert het chapter snel uit te breiden en recruteert daarom volop nieuwe leden. Normaal gesproken moeten nieuwe leden een jaar of twee wachten tot ze ‘full member’ worden, maar daar is volgens de politie tijdelijk van afgezien.

De politie denkt dat een oud-lid van het chapter in Kiel aan het hoofd van de club staat. ‘Het is in ieder geval geen Lübecker.’ Ook zou een chapter van de bevriende motorclub Red Devils zijn gefuseerd met de Hells Angels uit Lübeck.

Lees ook:

Eis: 4 jaar voor kroongetuige Hells Angels Kiel

Zoektocht lichaam in magazijn Hells Angels

Opnieuw zoektocht op terrein Hells Angels Kiel

Zoektocht lichaam bij Hells Angels mislukt