‘Verdacht bedrijf regelde safe-houses voor overheid’

Een bedrijf dat verdacht is in een onderzoek naar Haagse “spookwoningen” regelde  safe-houses’ voor bedreigde politici en mogelijk voor bedreigde getuigen. Dat schrijft De Telegraaf op basis van bronnen in de vastgoedsector en  de politie.

Onderdak

Het bedrijf is SMS Facility Group uit Den Haag. Directeur Satishkoemar F. (43), zit vast op verdenking van witwassen. Er zitten nog 11 andere personen vast.

Tijdens een grootscheepse actie waarbij de politie tientallen panden doorzocht, vooral in de Haagse wijk Ypenburg, werden vorige week drugs en 6,5 miljoen euro aan cash gevonden. Volgens de politie regelde het bedrijf tegen cash betalingen onderdak voor criminelen die drugs wilden verstoppen of mensen die anoniem wilden onderduiken.

Meerdere partijen

Maar het bedrijf zou volgens De Telegraaf ook safe-houses hebben geregeld voor onder meer PVV-politicus Geert Wilders. Compagnon van directeur F. is de gearresteerde politie-inspecteur Donovan A. (36) die beleidsadviseur bij Facility Management is bij de politie.

De korpsleiding heeft aan De Telegraaf laten weten dat met meerdere partijen zaken wordt gedaan bij de aankoop van safe-houses.