OM eist 14 jaar cel voor doodschieten rapper Bolle (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tegen Ogilvan J. 14 jaar cel voor het doodschieten van Gondilio Lowland alias rapper “Bolle”. De 21-jarige J. ontkent elke betrokkenheid. Volgens de officier van justitie heeft hij Bolle op 10 oktober 2018 met een vuurwapen om het leven gebracht, op straat in de wijk Venserpolder in Amsterdam-Zuidoost.

Moeder

J. werd niet lang na de schietpartij aangehouden nadat zijn moeder 112 belde met de boodschap dat haar zoon aan haar de moord had bekend. Enkele uren later heeft de moeder opnieuw verklaard dat haar zoon had bekend de schutter te zijn. Ook in diverse getapte telefoongesprekken die de moeder in de dagen na het dodelijk schietincident heeft gevoerd, heeft de vrouw gezegd dat haar zoon had bekend te hebben geschoten.

Een kleine maand later kwam de vrouw, als ze opnieuw door de politie wordt gehoord, terug op haar eerdere verklaring.

J.ontkent. Hij zegt een broodje te hebben gekocht om de hoek en daarna direct naar huis te zijn gegaan en niet op het plaats delict geweest te zijn. Op straat in de Venserpolder gingen ook al geruchten dat J. de dader was. Een aantal mensen was (min of meer) getuige van de schietpartij.

Moordwapen

De recherche gaat ervan uit dat een ruzie over een meisje de aanleiding is geweest.

Tijdens de zitting van donderdag is bekend geworden dat in augustus in Rotterdam het moordwapen is gevonden maar nader onderzoek daarnaar heeft geen bewijs tegen J. opgeleverd.

Lees meer in het Twitter-verslag van Telegraaf-verslaggever Mascha de Jong.