Verdacht pakketje op politiebureau Tilburg (UPDATE)

Een politiebureau in Tilburg is ontruimd omdat er mogelijk een explosief in een koffertje is gevonden. Het koffertje werd vrijdag in beslag genomen bij een huiszoeking. Toen het werd opengemaakt, werd ontdekt dat er mogelijk een explosief in zat.

Het koffertje werd in beslag genomen nadat een Tilburger en een man uit Kaatsheuvel werden opgepakt omdat ze een dubbelloops jachtgeweer en munitie in de auto hadden liggen. Een van de mannen had ook speed op zak. Daarop werden de huizen van de mannen doorzocht. Daar werd het koffertje gevonden, en dat werd pas zaterdag geopend.

Explosieve Opruimingsdienst

De agenten vertrouwden de inhoud van het koffertje niet. De Explosieve Opruimingsdienst (EOD) is daarom ingeschakeld, die de inhoud onderzoekt. Het bureau werd zaterdag ontruimd en de omgeving is afgezet. Uit voorzorg waren ook de brandweer en ambulance ter plaatse. Inmiddels is het bureau weer vrijgegeven.

Van de inhoud van het koffertje zijn foto’s gemaakt, daarmee zullen de verdachten worden geconfronteerd. De EOD brengt het explosief gecontroleerd tot ontploffing.