Verdacht van fraude in de termijnhandel

De FIOD heeft woensdag onder leiding van het functioneel parket beslag gelegd op onroerend goed, geld op bankrekeningen, een aandelenportefeuille en een auto ter waarde meer dan een 1.000.000 euro. De verdachte is een voormalig trade manager in de termijnhandel.

1.200.000 euro

Hij was afdelingshoofd van een onderneming die termijnhandel verricht met agrarische producten en biobrandstoffen. De verdenkingen zijn niet-ambtelijke corruptieen valsheid in geschrifte. Hij zou tijdens het werk bepaalde klanten van zijn werkgever hebben bevoordeeld. Als tegenprestatie keer hij volgens het Openbaar Ministerie via zijn twee ondernemingen giften onder de noemer ‘advieswerkzaamheden’. Deze giften heeft hij in strijd met de goede trouw, verzwegen tegenover zijn werkgever. In de periode tussen 2013 en mei 2015 zou de verdachte op die manier circa 1.200.000 euro hebben verdiend.

Ontslagen

De FIOD heeft  de woning van de verdachte doorzocht net als twee garageboxen in Breda. Ook is er een bedrijfspand in Emmen doorzocht. Er is behalve beslag op waardevolle goederen ook beslag gelegd op administratie. Het onderzoek door de FIOD startte na een aangifte van de voormalig werkgever van de man in mei 2015. De man is al in mei 2015 door zijn werkgever ontslagen.