Verdachte (18) moord Kourrich weer vast

In het onderzoek naar de moord op de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam heeft de politie een 18-jarige verdachte voor de tweede keer aangehouden. Er zou nieuwe informatie binnen zijn gekomen over de betrokkenheid van de verdachte. Eerder deze week maakte het Openbaar Ministerie (OM) bekend dat de andere verdachte, een 26-jarige Roemeen, is overgeleverd aan Nederland.

Bij de zwemplaats Ulesprong aan het Tjeukemeer in Sint Nicolaasga werd op 20 juni 2013 het lichaam van een dode man gevonden. Uit onderzoek bleek het te gaan om de 35-jarige Omar Kourrich uit Amsterdam.

Het slachtoffer is vermoedelijk op de avond of in de nacht voor donderdag 20 juni bij het Tjeukemeer achtergelaten. Omar Kourrich was vastgebonden en in brand gestoken

De 18-jarige verdachte uit Amsterdam is eerder ook al aangehouden, maar weer vrijgelaten. Nu zegt justitie nieuwe informatie te hebben over de betrokkenheid van de Amsterdammer. Hij wordt verdacht van moord in vereniging. Zijn vader is ook verdachte in deze zaak.

Een andere verdachte, een 26-jarige Roemeen, werd eerder in Denemarken gearresteerd. Hij is deze week aan Nederland overgeleverd.

Lees ook:

Geliquideerde Kourrich mishandeld