Verdachte overval Meye opgepakt

Een 22-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is woensdag 3 augustus aangehouden in zijn woning in verband met een gewapende overval op fotograaf Henry Meye (foto) uit Sint Maartensdijk. Dat heeft het Openbaar Ministerie vandaag bekend gemaakt. Die overval vond plaats in de nacht van 4 op 5 juni. Meye werd op 8 juni doodgeschoten gevonden in zijn woning. In de garage werd een wietkwekerij aangetroffen. Er wordt nu onderzocht wat deze overval met de wietkwekerij te maken heeft en met de dood van Meye.

De recherche heeft ook een doorzoeking gedaan in de woning van de verdachte. Afgelopen vrijdag is de verdachte door de rechter-commissaris in Den Bosch voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Enkele dagen voor zijn dood werd de auto van Meye, die voor zijn deur stond, gestolen. Op de dag van zijn dood zag een buurman een man vluchten. Er was ook witte bestelauto gezien.

De plantjes van zijn wietkwekerij waren geplukt, de wiet was vermoedelijk meegenomen tijdens de overval in het in het weekend voor zijn dood. Voor deze overval is de verdachte nu aangehouden.

Het rechercheteam van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland doet verder onderzoek naar de gewapende overval op de woning en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie noch Openbaar Ministerie willen verder commentaar geven, in het belang van het onderzoek.

Zie ook: Raadsels rond dode fotograaf 

{youtube}lEzZxmU9tEA{/youtube}