Wilde achtervolging door Baarn

Twee motoragenten van het KLPD zijn vrijdagmiddag rond vijf uur gewond geraakt bij een wilde achtervolging die dwars door Baarn leidde. Een automobilist reed in op de agenten. De auto werd vanaf snelweg A1 door de motoragenten achtervolgd. Eén van de daders is vrij snel aangehouden, de ander is nog voortvluchtig. De aanrijding vond plaats op de Wijkamplaan in Baarn. Rond zeven uur heeft een arrestatieteam van de politie een inval gedaan in een woonhuis, maar daar werd de tweede dader niet gevonden.

De aanrijding op de Wijkamplaan was zo hard dat de airbags van de auto in werking werden gesteld. De twee inzittenden vluchtten te voet de woonwijk in.  de twee mannen er te voet vandoor. Volgens de Gooi en Eemlander stak één van hen het naastgelegen spoor over, maar werd al daarna snel gepakt. De ander vluchtte een woonwijk in.

De politie begon een grootscheepse zoektocht met onder meer honden en een helikopter en de wijk werd deels afgezet. De politie-actie concentreerde zich vooral op de buurt tussen Torenlaan en Sparrenlaan.

Voor zover bekend begon de achtervolging op de rijksweg A1, toen de twee motoragenten de donkere Mercedes wilden controleren. De auto is vermoedelijk gestolen. De vluchtauto probeerde de motoragenten af te schudden in Baarn.

De achtervolging leidde tot veel consternatie en zelfs wat paniek in Baarn. De vluchtauto reed tegeh het verkee rin door kleine straatjes. Mogelijk reden de mannen zich klem op de oprit naar de begraafplaats. Toen ze wilden omkeren reden ze frontaal op de motoragenten in.