Verdachte A27 op publieke tribune gepakt

Gisteren is tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank in Utrecht, tegen een verdachte van de A27-moord in janauri van dit jaar, een 25-jarige man uit Utrecht op de publieke tribune aangehouden. Het is de vierde verdachte die is aangehouden in de zaak van de dode jongen die langs de A27 die bij Maartensdijk werd gevonden. Samen met de nieuwe verdachte zit nu alleen de 20-jarige Joshua de B. – die woensdag terechtstond – nog vast. De jongen werd aangehouden omdat rechercheurs hem herkenden als een verdachte. Gisteren maakte de politie bekend dat de moord op de 19-jarige Jelle de Baat is gebeurd na een avondje pokeren aan de Utrechtse Pieter Nieuwlandstraat. 

Rond kwart over een ’s nachts verlieten het slachtoffer en zijn vriendin de woning in Utrecht waar zij een avondje hadden gepokerd. Onder bedreiging van een vuurwapen zijn ze meegenomen in een auto en bij hen thuis in Hilversum mishandeld. De daders namen De Baat daarna mee en lieten zijn vriendin achter. Het lichaam van de jongen werd de dag erna langs de A27 tussen Utrecht en Hilversum gevonden door een wandelaar.

De politie is nog op zoek (pdf) naar getuigen.

De rechter heeft bepaald dat Joshua de B. voor onderzoek naar het Pieter Baan Centrum moet. Opname zou noodzakelijk zijn omdat de verdachte tegen een psycholoog of psychiater niets over de zaak wil zeggen.