Verdachte aangehouden in onderzoek ontploft drugslab

De politie zegt dat ze dinsdag in een ziekenhuis een 55-jarige man heeft aangehouden in een onderzoek naar een explosie in een flat met een drugslab aan de Daphnestraat in Arnhem, op 30 juli. Twee mensen die in de woning waren zijn later in een ziekenhuis overleden.

Zwaargewond

De nu aangehouden verdachte was ten tijde van de explosie ook in het appartement en raakte ook zwaargewond. Zijn identiteit kon de politie niet snel achterhalen. Inmiddels is de man aanspreekbaar. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het veroorzaken van de explosie.

De verdachte was op de dag van de explosie gevlucht. Na een zoektocht met onder meer een helikopter, een boot en speurhonden werd hij in de vroege ochtend van 31 juli aan de Brabantweg gevonden. Hij moest naar het ziekenhuis en was lange tijd niet aanspreekbaar.

Meer verdachten

In de uitgebrande woning werd een drugslaboratorium gevonden. Er waren allerlei chemische stoffen aanwezig die zeer licht ontvlambaar zijn.

Het politieonderzoek is nog bezig. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit, wat meestal betekent dat er nog meer verdachten op de korrel zijn.