Verdachte aangehouden in oude vermissingszaak

De Amsterdamse recherche heeft dinsdag een 49-jarige man uit Nederhemert aangehouden in het onderzoek naar Patrick van Dillenburg, die sinds 2002 in de Jordaan wordt vermist. Mogelijk worden er nog meer verdachten aangehouden.

Willemsstraat

De recherche zegt ervan uit te gaan dat de toen 38-jarige Patrick van Dillenburg niet meer in leven is. Hij raakte op 2 januari 2002 vermist vanaf de Willemsstraat in het centrum van Amsterdam. Hij woonde daar samen met zijn vriendin en een zoontje.

Op de laatste avond dat hij werd gezien was Dillenburg thuis bij zijn vriendin toen hij een telefoontje kreeg. Vervolgens zei hij tegen zijn vriendin dat hij even weg moest maar kwam nooit weer terug. Het was wel normaal dat hij langere tijd weg was, daarom kwam de zaak pas later in januari bij de politie terecht.

Conflict

De politie zegt dat Van Dillenburg mogelijk betrokken is geraakt bij een drugsgerelateerd conflict. Ondanks dat er in de loop der tijd meerdere tips binnenkwamen over zijn vermissing, lukte het de recherche tot nu toe niet om erachter te komen wat er gebeurd is.

Een ‘ultieme poging’ heeft nu geresulteerd in de aanhouding van de 59-jarige verdachte uit Nederhemert (in de Betuwe). De verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over zijn mogelijke rol wil de politie nu niets kwijt.

Lichaam

Ondanks de aanhouding is het onderzoek nog in volle gang en de recherche zegt dat er mogelijk nog meerdere verdachten zijn. Er zijn in het onderzoek nog veel vragen onbeantwoord. Niet duidelijk is waar het lichaam van Patrick van Dillenburg is.

De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor nadere informatie over de kwestie.