Verdachte aangehouden na explosie bij shisha-lounge in Rotterdam (UPDATE)

In Rotterdam heeft donderdagochtend een explosie plaatsgevonden bij een shisha-lounge. De schade is beperkt, er zijn geen gewonden. Een getuige betrapte een verdachte op heterdaad, en wist hem aan de politie over te geven.

Klap

De explosie vond plaats rond 3.45 vannacht, bij een shisha-lounge aan de ’s Gravendijkwal. Het rolluik voor het pand was sterk genoeg, waardoor de schade beperkt lijkt te zijn. Dit melden getuigen aan RTV Rijnmond. Er zouden wel twee personen aanwezig zijn geweest in de lounge, toen de klap plaatsvond, maar zij raakten niet gewond.

Aanhouding

De politie meldt dat er in deze zaak een persoon is aangehouden op de Nieuwe Binnenweg. Op beelden zou te zien zijn, dat na de ontploffing drie personen zijn weggerend.

Later op de dag is bekend geworden dat een getuige een van de verdachten heeft aangehouden. Het is een 23-jarige Rotterdammer. Getuigen zagen de drie verdachten bukken bij de shisha-lounge. Daarop kon een van hen de verdachte in zijn kreeg grijpen.

Honderd

RTV Rijnmond meldt dat afgelopen week de honderdste explosie plaatsvond, in Rotterdam en omgeving. In heel 2022 vonden er maar 49 ontploffingen plaats. De politie voorspelde al eerder een forse toename.