Verdachte aangehouden voor moord studente

Een 28-jarige Belg is aangehouden voor de moord vrijdag op de 27-jarige studente in Maastricht. Hij is door de Belgische politie opgepakt in zijn ouderlijk huis in Borgworm in de provincie Luik.

 

(beeld: L1)

Sporen

In het ouderlijk huis zijn ook mogelijk sporen in beslag genomen. De Belg zit vast en wordt vandaag voorgeleid in Luik. Justitie in Nederland zal om uitlevering vragen.

Motief

Over het motief is nog altijd niets bekend. De woonplaats van de man ligt op 40 kilometer van Maastricht. Wat hij in de Limburgse stad deed en of hij al eerder in aanraking is gekomen met justitie is nog onbekend. De verdachte moet nog worden verhoord. Via onderzoek is de Nederlandse recherche hem op het spoor gekomen.

Scooter

Op zondag publiceerde de politie een foto van een scooter waarop de verdachte zou zijn gevlucht. Het voertuig is vrijdag gezien vlakbij de plek waar de 27-jarige vrouw vermoord is. De scooter is niet aangetroffen bij het ouderlijk huis en is nog altijd spoorloos.

Verhuizing

De 27-jarige studente uit Nieuwegein was vrijdag net aan het verhuizen naar haar nieuwe woning in Maastricht. Een politiewoordvoerder zei daarover: ‘De verhuiswagen stond nog voor de deur.’ Haar vader trof rond 17.15u de zwaargewonde studente aan in haar nieuwe woning in het appartementencomplex. De vader heeft nog de achtervolging ingezet achter de mogelijke verdachte aan, maar heeft die gestaakt om zich verder te bekommeren om zijn dochter.

Toen de gealarmeerde hulpdiensten arriveerden, was de vrouw al aan haar verwondingen overleden. De verdachte zou vrijdag met bebloede kleren en op sokken de plaats des onheils hebben verlaten.