Verdachte aanslag Danny G. bekent

De mannen die op 14 juli 2010 met automatische geweren vuurden op een chalet van een woonwagenkampje in Breda hadden niet het plan van de 12-jarige Danny Gubbels te doden. Ze wilden zijn vader meenemen naar een loods in Vianen om hem daar een lesje te leren in verband met een partij verdwenen drugs. 

Busje

Dat heeft één van de drie verdachten van de schietpartij  in hoger beroep tegen het gerechtshof gezegd. Marcelino F. heeft verklaard dat hij zelf niet bij de aanslag aan de Rijnauwenstraat in Breda aanwezig was. Volgens verdachte F. waren de daders geschrokken toen bleek dat de jongen was omgekomen. Samen met vier andere betrokkenen zegt F. naar Spanje te zijn gevlucht. F. had het busje uitgeleend waarmee de daders naar Breda waren gereden. Hij was boos dat dit busje daar in de buurt was achtergelaten, en door de politie werd gevonden. Dna-Sporen leidden vervolgens naar de verdachten.

F. en de Brit Tyrone G. zijn tot 16 jaar veroordeeld door de rechtbank. Een andere Brit werd vrijgesproken.

Paniek

Tyrone G. bekende vrijdag voor het eerst dat hij betrokken was bij de aanslag. Op bewakingsbeelden is te zien dat een groep daders de voordeur van de woonwagen nadert en één van hen plotseling begint te vuren. G. daarover:

We dachten dat er vanuit de woning op ons werd geschoten. We were shocked. Er werd in paniek teruggeschoten. Ik rende terug naar de bus die ik had bestuurd. Ik was de chauffeur.

G. heeft gezegd pas nu te spreken omdat hij bang was voor wraak. Hij betuigde spijt over het overlijden van de 12-jarige jongen:

Dat doet pijn. Ik heb zelf kinderen. Niemand wil dit.

Meer op de Twitterfeed van verslaggever Geert Nijland van BN/De Stem. Zie ook bij Wouter Laumans.

Zie ook:

Drugsrip achtergrond dood 12-jarige

Twee keer 16 jaar en vrijspraak in zaak-Gubbels