Verdachte aanslag gemeentehuis Waalre vrij

De politie heeft een van de verdachten die betrokken zou zijn bij de aanslag op het gemeentehuis in Waalre vrijgelaten. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De 34-jarige man uit Haaren blijft wel verdachte. Er zou een verband zijn tussen hem en een auto die bij de aanslag betrokken was. De verdachte is twee uur verhoord.

In juli 2012 werd het gemeentehuis in Waalre verwoest door een brand. Twee auto’s waren naar binnen gereden, die daarop in brand werden gestoken. Er werken nog veertig rechercheurs aan de zaak en er wordt rekening gehouden met meer aanhoudingen.

Afgelopen maand werden bewakingsbeelden van de aanslag uitgezonden bij Opsporing Verzocht. Ook werden beelden van de auto waarmee de verdachte in verband werd gebracht getoond. Deze auto, een zwarte Volkswagen Touran, is niet bij het gemeentehuis naar binnen gereden. Het onderzoek naar verdachte loopt nog.

In januari werd ook al een eerste verdachte aangehouden na een anonieme tip. Ook hij is na verhoor vrijgelaten, een dag na zijn aanhouding. Zijn advocaat zet vraagtekens bij zijn arrestatie.

‘Een anonieme tip op zichzelf is voor mij onvoldoende om iemand met zoveel machtsvertoon van zijn bed te lichten. Je moet ook wat te vragen hebben’, vertelde advocaat Bert de Rooij eerder.

Lees ook:

Tweede aanhouding aanslag Waalre

Aanhouding Waalre na anonieme tip

Auto’s aanslag Waalre klaargezet

‘OM kent daders aanslag Waalre’

Bekijk hieronder het item in Opsporing Verzocht.

{youtube}7O4dZ25hEQ4{/youtube}