Verdachte achtervolging A27 weer vrij

De verdachte die was aangehouden in verband met de achtervolging op de A27, waarbij de politie heeft geschoten, is weer vrijgelaten. Hij bleek er niets mee te maken te hebben. De politie zette in de nacht van dinsdag op woensdag een achtervolging in op de A27 omdat een bestuurder van een auto met Frans kenteken een stopteken negeerde. Daarna zijn er schoten gelost omdat de bestuurder op agenten inreed. 

De bestuurder van het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor. Bij het Brabantse Oosterhout keerde de automobilist en reed vervolgens in op de toegesnelde agenten, die een blokkade hadden opgezet. Toen heeft de politie schoten gelost.

Vervolgens is de auto met Frans kenteken beschadigd geraakt, maar de man is er toch vandoor gegaan. De politie heeft de auto in Waspik teruggevonden. Later is er ook een verdachte aangehouden, maar die is nu weer vrijgelaten.

Twee inzittenden van een andere auto met Frans kenteken zitten nog wel vast. Zij reden later die nacht op de snelweg en waren vermoedelijk naar iets op zoek. De politie wil dringend met getuigen spreken.

Lees ook:

Verdachte achtervolging A27 aangehouden (UPDATE)