Verdachte Amsterdamse moord in Frankrijk aangehouden

In Frankrijk is een verdachte opgepakt in de zaak van de moord op een Amsterdamse taxichauffeur. Het is een 24-jarige Marokkaan die is gearresteerd in het zuiden van Frankrijk, aldus het Algemeen Dagblad.

Sète

De 44-jarige taxichauffeur is begin september in Amsterdam-Oost doodgestoken. De verdachte Amza G. kwam in beeld door een bebloed T-shirt, vingerafdrukken en zijn mobiele telefoon. De verdachte is op 13 november gearresteerd bij een bedrijf in de buurt van de kustplaats Sète, waar hij werkte als lasser. De man wordt naar verwachting deze week aan Nederland overgeleverd, nadat een Franse rechtbank hierover positief besliste.

T-shirt

Op zaterdag 1 september werd de taxichauffeur met meerdere messteken om het leven gebracht in diens appartement in de C. J. K. Van Aalststraat in Amsterdam-Zeeburg. Over motief en aanleiding is niets bekend. G. heeft volgens Franse media betrokkenheid bij de moord ontkend en gezegd in de woning van de taxichauffeur te hebben geschilderd. Getuigen hebben verklaard dat G. na de moord is verdwenen. Het aangetroffen bebloede t-shirt is van hem.

G. zou met meerdere identiteiten voorkomen in Europese politiedossiers. De Nederlandse politie wist zijn telefoon in het zuiden van Frankrijk te traceren.