Verdachte Bende van Nijvel komt vrij

Jean-Marie T., de man die is aangehouden in verband met het onderzoek rond de Bende van Nijvel, moet worden vrijgelaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling van Bergen besloten. Het is nog niet duidelijk of er voorwaarden aan de vrijlating zijn verbonden. De raadkamer was het eens met de advocaat van T., die vindt dat de bewijzen tegen zijn client niet voldoende zijn.

T. werd onder meer getest met een leugendetector, maar dat leverde niets op. Ook werd zijn dan vergeleken met materiaal dat van daders van de reeks overvallen in de jaren 80 zouden zijn, maar ook daar werd geen match gevonden. Ook een huiszoeking en analyse van telefoontaps en de gegevens op zijn computer leverden niets op.

De verdachte werd in mei aangehouden, omdat hij in Frankrijk in een café had gezegd dat hij betrokken was bij de overvallen die de Bende van Nijvel heeft gepleegd. Zelf deed T. zijn uitspraken af als dronkemanspraat. De Belgische justitie wilde hem wel vasthouden, omdat de verklaringen die hij heeft afgelegd sinds hij is opgepakt, elkaar tegen zouden spreken.