Verdachten brandstichting Waalre vast

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de brand in het gemeentehuis van Waalre heeft vrijdagochtend met inzet van een arrestatieteam een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden die de brandstichter zou zijn in het gemeentehuis in Waalre. Verder zijn twee inwoners van Den Bosch van 42 en 41 jaar aangehouden. De mannen zijn ook verdacht van betrokkenheid bij een overval op een juweliers-stand in Den Bosch in maart van dit jaar.

Volgens de politie zijn de verdenkingen ten aanzien van de overval naar boven gekomen in het onderzoek naar de brand in Waalre.

De 38-jarige man is vrijdag in de vroege ochtend in zijn woning in het Eindhovense stadsdeel Tongelre opgepakt. Hij wordt ervan verdacht dat hij één van de brandstichters van het gemeentehuis in Waalre is, dat in de nacht van 17 op 18 juli 2012 volledig uitbrandde.

Evenementenhal

Tevens wordt de Eindhovenaar, samen met de twee mannen uit Den Bosch, verdacht van de overval op een juweliersstand in een evenementenhal aan de Diezekade in Den Bosch in de nacht van 14 op 15 maart. Aanwezige bewakers die de stand destijds beveiligden werden bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp, terwijl horloges en andere sieraden werden buitgemaakt. De twee verdachten uit Den Bosch zijn in de vroege ochtend in hun woningen in de stadsdelen Zuidoost en West aangehouden.

Andere verdachte

Aansluitend op de aanhoudingen heeft de recherche, onder leiding van de rechter-commissaris, op alle drie de locaties doorzoekingen verricht. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Tijdens de actie zijn verdeeld over de drie locaties 90 agenten ingezet.

Binnen het onderzoek naar de brandstichting in het gemeentehuis werd op 26 maart reeds een 36-jarige man uit Sint-Michielsgestel aangehouden. Hij wordt er eveneens van verdacht één van de brandstichters te zijn en tevens betrokken te zijn geweest bij de diefstal van de auto’s die bij de brand zijn gebruikt. Deze man zit nog steeds vast. Het 40-koppige rechercheteam gaat op volle kracht door met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Alle berichten over de brandstichting.