Verdachte Bredase moord opnieuw aangehouden

De politie zegt woensdagmorgen de 42-jarige Piet S. opnieuw aangehouden te hebben op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident in Breda waarbij Peter van der Linde (60, foto) om het leven kwam. S. zou Van der Linde hebben gelokt.

Nieuwe feiten

De officier van justitie in Breda gaf toestemming voor de arrestatie omdat er nieuwe feiten en omstandigheden bekend geworden zijn. Piet S. werd al als verdachte in deze zaak aangehouden op woensdag 17 mei 2017 in de gevangenis in Grave. Hij zat daar in voorlopige hechtenis vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek.

Van der Linde is op vrijdag 6 januari 2017 even na 23.15 doodgeschoten. Hij lag op het fietspad op de Lunetstraat.

Piet S. is een voormalige vriend van oud-No Surrender president Klaas Otto. De verdenking is dat hij Van der Linde meenam naar een feestje in een café. Samen gingen ze naar buiten om wat te roken toen van der Linden werd doodgeschoten.

Klaas Otto beschuldigde S. ervan een aanslag op zijn leven te hebben gepland.

15 tips

Op 10 januari 2017 werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. De uitzending leverde 15 tips op onder meer over de contacten van het slachtoffer en over de auto’s die de nacht volgend op de schietpartij uitbrandden in Essen en Bavel.

De rechter-commissaris oordeelde op 19 mei 2017 dat er onvoldoende gronden waren om hem voor het schietincident nog langer vast te houden. Op 16 maart 2017 is Corné R. uit Sprundel aangehouden, die zit nog in voorlopige hechtenis. Er is nog een derde verdachte in de zaak, hij zou de auto hebben bestuurd.

Zie ook:

‘Verdachte in Bredase liquidatie is Piet S.’

Klaas Otto claimt aanslag op leven

Mogelijk doorbraak in Bredase liquidatie

‘Tunnelvisie in onderzoek naar liquidatie Breda’