Verdachte Brinks-overval aangehouden

De politie zegt een verdachte aangehouden te hebben die betrokken zou zijn bij de overval op de vestiging van Brinks in Amsterdam-Zuidoost op 29 juni 2011. Rechercheurs van het speciale TGO (Team Grootschalige Opsporing) hebben donderdagochtend een 23-jarige man ‘in de directe omgeving van zijn woning’ aangehouden in Amsterdam-West. Vooralsnog wordt hij niet verdacht van het plegen van de daadwerkelijke overval.

Hij wordt er op dit moment van verdacht betrokken te zijn bij voorbereidingshandelingen c.q. werkzaamheden met betrekking tot de overval.

In zijn woning heeft onder leiding van een rechter-commissaris een doorzoeking plaatgevonden. Hierbij zijn enkele goederen in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt gehoord.

Eén van de vluchtauto’s – een Audi – is verdwenen in Amsterdam-Zuidoost. Daarover is verder niet meer bericht door de politie.

De politie heeft deze week nieuwe informatie gegeven in Opsporing Verzocht:

Door het verder analyseren van de bewakingsbeelden zijn belangrijke details naar voren gekomen. Zo is te zien dat de daders witte handschoenen dragen, maar door opwaarderen van de beelden weet de politie nu dat die handschoenen aan de binnenkant zwart zijn. Eén van die handschoenen lijkt bij de knokkel stuk. De politie wil heel graag weten of mensen die handschoenen herkennen en wat dat voor handschoenen zijn.

Ook een nieuw belangrijk detail wat betreft de enorme grote tassen waarin ze hun buitgemaakte geld hadden gepropt. Aan één van de tassen lijkt iets roods te hangen.

 

De politie weet nu meer over de vluchtroute. De daders zijn gevlucht in een grijze Hyundai en vermoedelijk de A2 verder af gereden tot aan de A59. Die zijn ze opgereden richting Oss, aan de A50. Via de A50 reden ze richting Eindhoven. Vanaf het BP tankstation zijn ze gevolgd door de politie tot de afrit Veldhoven. Daar moest de politie afhaken en zijn de daders vermoedelijk richting A67 gereden richting Eersel, vanaf de A67 de N397 op richting Valkenswaard en vanuit Valkenswaard de Luikerweg op richting Belgische grens. De Hyundai is nog steeds weg en er wordt sterk rekening mee gehouden houden dat die in België is terecht gekomen.

Hier alle berichten over de Brinks-zaak