Verdachte brute woningoverval in beeld

De politie meldt een mogelijke doorbraak in het onderzoek naar een zeer gewelddadige woningoverval in 2014 in Vught. De recherche ondervraagt momenteel een 35-jarige man die ook verdacht is van betrokkenheid bij een drugslab over de overval.

Baby

Hij is wel verdachte van de overval maar er niet voor aangehouden. Hij zit met drie anderen wel vast voor mogelijke betrokkenheid bij een laboratorium voor de productie van synthetische drugs in Eindhoven.

De woningoverval werd gepleegd ’s avonds rond etenstijd op 11 november 2014. Vier gemaskerde mannen drongen via de bijkeuken de woning binnen en confronteerden een vader met een baby. De man werd hardhandig vastgepakt en de baby viel op de grond. De moeder mocht het kind oppakken terwijl de vader met een pistool op zijn hoofd in de woning kostbaarheden moet verzamelen. De mannen gingen er in de Range Rover van het gezin vandoor. De vier maanden oude baby hield geen blijvend letsel over.

Hoop

De 35-jarige man werd donderdagochtend rond 06.00 in zijn woning aangehouden in het onderzoek naar de handel in synthetische drugs. De anderen werden in die zaak vorige week opgepakt. De verdachte wordt nu ook ondervraagd over de woningoverval.

Jonge mannen

De politie zegt dit nieuws naar buiten te brengen in de hoop op tips, bijvoorbeeld van personen uit de directe omgeving van de daders. Het kan zijn dat zij eerder om persoonlijke redenen hun mond hebben gehouden, maar dat zij hun informatie nu wel willen delen. De recherche is ervan overtuigd dat er mensen zijn die precies weten wie er verantwoordelijk zijn voor de overval. Er was al een beloning van 10.000 euro uitgeloofd.

De vier overvallers zijn jonge mannen. De politie vermoedt dat drie van de overvallers mogelijk van Marokkaanse afkomst zijn. Een andere sprak duidelijk met een Bosch accent.