Verdachte Caloh Wagoh-proces vrijgelaten

Het voorarrest van de 30-jarige Barry I. uit Delft is opgeheven. Volgens het OM zou I. betrokken zijn geweest bij het beramen van een (mislukte) moordaanslag op crimineel Inchomar Balentien in februari 2017.  Justitie denkt dat I. de lokker was bij moordpoging die uiteindelijk niet doorging.

De verdenking van het OM is voornamelijk gebaseerd op chatgesprekken van Caloh Wagoh-kopstuk Delano “Keylow” R. De rechtbank vindt het bewijs onvoldoende om Barry I. nog langer vast te houden, zo schrijft het AD.

SFB

I, voormalig manager van de Haagse rapformatie SFB, werd eind oktober opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moordpoging. I. is een bekende van de politie. Hij werd in 2015 veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor witwassen en valsheid in geschrifte.

Uiteindelijk toch geliquideerd

De Amsterdamse crimineel Inchomar Balentien werd uiteindelijk toch geliquideerd. Hij werd in juli van dit jaar doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost.

Kroongetuige

Het OM gaat ervan uit dat leden van de motorclub Caloh Wagoh betrokken zijn geweest bij verschillende liquidaties en moordpogingen. Kroongetuige Tony de G. zou hebben verklaard dat Delano “Keylow” R. de opdrachten daarvoor zou hebben aangenomen van de voortvluchtige Ridouan Taghi, een van de hoofdverdachte in het zogenoemde Marengo-proces.