Verdachte carjacking en gijzeling op beeld

Een 43-jarige man is op woensdag 11 december 2013 onder bedreiging van een vuurwapen gegijzeld in Amsterdam Zuidoost. Vervolgens hebben de daders ook de auto van de man gestolen. De politie in Amsterdam heeft beelden vrijgegeven van een van de verdachten, die betrokken was bij de gijzeling en carjacking. Beelden na de break.

De auto – een grijze Opel Zafira – is 8 dagen later, op 19 december, aangetroffen op een parkeerplaats bij Heesterveld in Amsterdam-Zuidoost.

Op woensdag 11 december 2013 rijdt het slachtoffer omstreeks 18.15 uur de parkeergarage van Huigenbos uit in de richting van de Karspeldreef in Amsterdam. Bij de uitgang staat een man met een jerrycan. De man zegt dat hij pech heeft met zijn auto en vraagt aan het slachtoffer of hij hem naar een tankstation kan brengen.

Vervolgens stappen nog drie mannen bij het slachtoffer in de auto en er wordt een vuurwapen getrokken. Onder bedreiging van het wapen moet de man naar een tankstation rijden. Daar wordt het slachtoffer ook nog eens gedwongen zijn auto af te staan. Een van de daders is in het tankstation gefilmd door een bewakingscamera en is duidelijk op beeld.