Verdachte coke-zaak uitgeleverd door Argentinië

Een verdachte in het grote cocaïneonderzoek rond de douanier Gerrit G. is uitgeleverd vanuit Argentinië. Dat heeft zijn advocaat Ed Manders aan Crimesite laten weten. De Rotterdammer René F. (47) zou een rol hebben gespeeld bij het importeren van verschillende zendingen cocaïne in de Rotterdamse haven.

Verklaringen

Naast Gerrit G. zijn medeverdachten in de zaak onder meer Schiedammer Henk E. en Dennis van den B. Deze Van den B. heeft ontkend iets met de drugsimporten te maken te hebben en heeft verklaringen afgelegd tegen René F.. Van den B. is zelf verdachte in het drugsonderzoek maar heeft F. onder meer ervan beticht het brein te zijn achter de vergismoord op Rob Zweekhorst en ook de spil achter e drugsimporten.

Of F. ook verdachte is in de moordzaak laat het Openbaar Ministerie in het midden.

De moord op Zweekhorst houdt net als die op Brabander Rinus Moerer verband met een in beslag genomen zending cocaïne.

Parkeerplaats

F. heeft op zijn beurt aangifte gedaan tegen Henk E. en een zoon van E. omdat F. zegt vorig voorjaar te zijn beschoten op een parkeerplaats in de buurt van Rotterdam. F. heeft alleen verklaringen afgelegd over die schietpartij, niet over de drugszaak. De zoon van E. is in die zaak nog wel verdachte maar op vrije voeten gesteld.

Ook Dennis van den B., de man uit Berkel en Rodenrijs die het eigenlijke doelwit van de vergismoord was, is op vrije voeten gesteld. René F. zit op dit moment in alle beperkingen en zijn advocaat mag geen commentaar geven. Hij had zich eind vorig jaar zelf gemeld bij justitie in Argentinië omdat Nederland hem voor de drugszaak had gesignaleerd.

De laatste berichten in deze zaak:

Coke-verdachte wil verklaren om hechtenis

Officier verzuimde pistool te zoeken

Zoon Henk E. op vrije voeten gesteld

‘Blunder leidde tot vergisliquidatie’ (UPDATE)