‘Verdachte dodelijke schietpartij beschoot nog zes anderen’

De man die vorig jaar op 23 november de 19-jarige Ayman Mouyah doodschoot in de Amsterdamse buurt Kattenburg wordt ervan verdacht die nacht nog op zes andere jonge mannen te hebben geschoten terwijl deze wegrenden. Dat bleek op een pro forma-zitting in de zaak, aldus Het Parool.

Conflict

Daarom legt justitie Tim S. behalve moord ook nog zes maal poging tot moord ten laste. Recent aan het dossier toegevoegde getuigenverklaringen bewijzen volgens justitie dat S. stilstond en op de groep mikte. S. heeft bekend dat hij Mouyah doodschoot.

Zijn advocaat wil dat hij vrijkomt omdat er sprake was van noodweer. S. had een conflict met een groepje uit de buurt omdat hij eerder een scooter van een van hen had gestolen. Ook was hij op 20 november zwaar mishandeld door één van hen. Hij gaf de scooter terug.

Niet betrouwbaar

Op 23 november moest hij nog het beenkleed van de scooter midden in de nacht op de scooter monteren, zegt zijn advocaat, terwijl de groep om hem heen stond. De advocaat zegt dat ze hem begonnen te mishandelen en dat hij daarom begon te schieten. Volgens de advocaat ging er van de jongens een dodelijke dreiging uit.

Volgens haar zijn de verklaringen van deze mannen ook niet betrouwbaar.

Zie ook:

Tim S. voor rechter wegens moord Kattenburg

Onderzoek naar schietpartij voorlopig geheim