Verdachte dodelijke schietpartij langer vast

De 25-jarige man die verdacht wordt van de dodelijke schietpartij in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam blijft langer vastzitten. Hij zit in alle beperkingen en mag dus alleen maar contact hebben met zijn advocaat. In de nacht van zaterdag op zondag werd in het Scheepvaartmuseum een 26-jarige man doodgeschoten.

Kort na de schietpartij kon de politie op aanwijzingen van getuigen de 25-jarige verdachte aanhouden. Hij is voor nog zeker twee weken in bewaring gesteld. Het dodelijke schietincident zou het gevolg zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

De verdachte zit in alle beperkingen vast en dat houdt in dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Mede daarom geeft het Openbaar Ministerie (OM) verder geen informatie over de zaak. 

In het Scheepvaartmuseum in Amsterdam was op het moment van de schietpartij een feest aan de gang. Het Waterfront-feest was uitverkocht, er waren ruim 800 mensen. De dresscode van het feest was 'summer chic & dressed-up'. Er waren VIP-tafels beschikbaar voor 750 euro, daarbij was inbegrepen een fles Belvedere wodka en een fles Moët et Chandon champagne.

Hieronder beelden van de situatie net na de schietpartij

{youtube}YpCp6DdUtho{/youtube}