Verdachte draait door en springt van brug (video)

Een man in Utrecht heeft zichzelf van het leven proberen te beroven door zichzelf neer te steken en van de Koppelbrug op de A12 te springen. Eerder stak hij twee vrouwen neer. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

Rond 23.15 gisteravond krijgt de Utrechtse politie een melding dat een vrouw is neergestoken op de Simplonbaan. De politie komt ter plaatse en ziet dat er ook een tweede vrouw is neergestoken. De slachtoffers melden dat de dader is weggelopen.

Zoekactie

De politie start een zoekactie naar de verdachte en ziet hem staan op de Koppelbrug, die over de snelweg A12 loopt. De man dreigt om van de brug af te springen op de autoweg. De snelweg wordt afgesloten voor alle verkeer en de hulp van een arrestatieteam wordt ingeroepen. Ook de brandweer komt ter plaatse met een springkussen om de man op te vangen.

Arrestatieteam

De man blijkt niet voor rede vatbaar en heeft zichzelf meerdere keren gestoken. Omdat er gevaar bestaat voor het leven van de man en de omstanders besluit het arrestatieteam de man, met gebruik van pepperspray en een taser, op het springkussen krijgen. Hij is met steekwonden meegenomen naar het ziekenhuis.