Verdachte drillrap-steekpartij meldt zich, streamt aanhouding op Instagram (VIDEO)

De voortvluchtige Amsterdammer Tyrece B. heeft zichzelf maandagavond aangegeven op een politiebureau. B. is verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke steekpartij op de Scheveningse Pier waarbij de 19-jarige Rotterdammer Cennethson “Chuchu” Janga om het leven kwam. B. kwam met twee andere op het politiebureau. De gebeurtenis werd live gestreamd.

Drillrapper Tyrece “Tyloose” B. had ruzie met de Rotterdamse rapper Blacka. De twee groepen bedreigden elkaar en hadden afgesproken om het uit te vechten in Scheveningen. Daarbij viel een dodelijk slachtoffer.

B. zou de man zijn die met een pistool achter Blacka aan heeft gerend. Iemand anders stak de Rotterdammer Janga met een mes in de buik, een ander stak hem in de hartstreek.

Deze maand zijn twee Amsterdammers (21) veroordeeld tot elf jaar cel voor doodslag. Beiden hadden ingestoken op de Rotterdamse rivaal, aldus de rechtbank. Er is ook een Rotterdammer in de zaak veroordeeld, tot vijf jaar cel, omdat hij één van de aanstichters was en in Scheveningen als eerste geweld gebruikte.