Verdachte drugslab Rijen is veroordeeld voor moord

De 37-jarige man die dinsdag is aangehouden voor het grote drugslab (foto) in Rijen, is eerder veroordeeld voor de moord op de Vlaamse Marita Schoenmakers (51). Het gaat om Fred T., zo melden verschillende media. T. kreeg in 2009 in hoger beroep 16 jaar cel voor de zogenoemde maïsmoord. 

T. kende Marita Schoenmakers uit een café in Turnhout, waar hij achter de bar stond. In augustus 2006 reed de vrouw mee met T. naar Nederland. In de auto kregen de twee ruzie, waarop T. de vrouw achter liet in een maïsveld in Chaam. Korte tijd later kwam hij terug met een mes en sneed de vrouw de keel door.

Toenmalige vriendin

Aanvankelijk probeerde Fred T. de moord in de schoenen te schuiven van zijn toenmalige vriendin José van E. De vrouw zat naar aanleiding van de beschuldiging enige tijd vast, maar werd later vrijgesproken. Fred T. bekende later alsnog de moord te hebben gepleegd, maar wees ook weer onbekend gebleven mannen als dader aan.

Kelders

T., die in 2006 werd gearresteerd voor de moord op Schoenmakers, had tweederde van zijn straf uitgezeten en raakte vervolgens op vrije voeten mogelijk betrokken bij het drugslab dat eerder deze week werd ontdekt. Het enorme lab lag op een terrein aan de Vincent van Goghstraat in Rijen, waar Fred T. een garage had. In het lab en de onderliggende kelders werden duizenden liters grondstof voor de productie van amfetamine gevonden. De politie is met behulp van specialisten donderdag nog steeds bezig het terrein te ontruimen. In de woning van T. werd ook amfetamine gevonden.