Verdachte dubbele liquidatie opnieuw vrij

Roy O., die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de schietpartij in Hooge Zwaluwe van vorige maand, wordt opnieuw vrijgelaten. Bij de schietpartij vielen twee doden. Roy O. zou bij de groep van de twee slachtoffers hebben gehoord, maar wordt verdacht van een poging tot moord op een lid van de andere groep.

Volgens de rechtbank is er echter onvoldoende bewijs om O. langer vast te houden. O. raakte zelf ook gewond bij de schietpartij. Hij werd woensdag 14 oktober gewond afgezet bij een huis in Breda, en werd later in het ziekenhuis opgenomen.

Mislukte ripdeal

Een dag later werden in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe twee lichamen gevonden. het ging om No Surrender-leider Brian Dalfour en Muljaim Nadzak. Zij zijn waarschijnlijk gedood bij een schietpartij die ontstond na een mislukte ripdeal.

O. werd niet veel later opgepakt voor de moord op Dalfour en Nadzak. Hij behoort waarschijnlijk tot de groep van de twee slachtoffers, en werd daarom vrijgelaten. Het OM arresteerde hem echter opnieuw, dit keer voor een poging tot moord op een Belg die bij de andere groep hoorde.

Gewonde Belg

De groep van Dalfour en Nadzak zou een groep Belgische criminelen hebben proberen te beroven bij een drugsdeal. Bij de schietpartij raakte ook een Belg gewond. O. werd verdacht van een poging tot moord op deze Belg, maar de rechtbank vindt dus dat daar niet genoeg bewijs voor is.