Verdachte dubbele moord aangehouden

In Groningen is in de nacht van vrijdag op  zaterdag een 37-jarige man aangehouden die door de politie wordt verdacht van twee moorden in Groningen. Gudrun Küster (66) en Trevor Griffiths (71) werden op vrijdagmiddag 18 januari dood door de politie aangetroffen in hun woningen aan de Oliemuldersweg en de Waldeck-Pyrmontstraat in de stad. In de woning van Griffiths was, nadat hij gedood werd, brand gesticht. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden.

De verdachte heeft zowel bij Küster als bij bij Griffiths in huis gewoond. Hij is een Groninger met criminele antecedenten en een drugsverleden die werd gepakt na een tip en tactisch rechercheonderzoek. Hij zou met een vrouw hebben ingewoond bij Küster. Of hij bij Griffiths ook met die vrouw woonde, is niet duidelijk. Griffiths is eerder al thuis bestolen van een fiets en laptop. Volgens het DVHN is roof het motief. 

Küster en Griffiths woonde op verschillende locaties in de stad Groningen, niet bij elkaar in de buurt. Verslaggever Mick van Wely schrijft dat waarschijnlijk hun ‘goedheid’ hun fataal is geworden. De verdachte heeft in het verleden onderdak gekregen bij de slachtoffers. Ze waren niet rijk en leidden een solitair bestaan.

Trevor Grittiths was vroeger zeeman en stamgast van de Groningse Bar De Snörre (foto). Volgens de eigenaar had Griffiths dertig jaar gevaren, met zijn (Chileense) vrouw en dochters had hij geen contact meer.

Griffiths hielp net als Küster vaak mensen die in nood verkeerden. Ook Küster leidden een vrij solitair bestaan, haar kinderen waren al gestorven. Ze leed aan een terminale vorm van kanker en kwam ook vaak in de buurtkroeg.

Zie ook: Mick van Wely.