Verdachte dubbele moord Hoge Zwaluwe vrij

Eén van de twee verdachten die vastzitten in de zaak rond de dubbele moord in Hooge Zwaluwe van afgelopen maand komt vrij. Het gaat om de 46-jarige man uit Breda. Het voorarrest van de 39-jarige Belg die ook in de zaak vast zit, werd wel met 90 dagen verlengd.

Donderdag 14 oktober werden in of bij een vakantiehuisje in het Brabantse dorp Hooge Zwaluwe de lichamen van No Surrender-voorman Brian Dalfour (foto) en Muljaim Nadzak gevonden. De dag ervoor was de gewonde 39-jarige Belg voor het ziekenhuis in Oosterhout gedropt.

Inval door nepagenten

De man uit Breda die nu is vrijgelaten, was die woensdagavond ook zwaargewond gedropt bij een familielid in Breda. Volgens BN/DeStem hoorde hij bij de groep van Dalfour en Nadzak; hij zou met andere handlangers als nepagent een ‘inval’ in het vakantiehuisje hebben gedaan toen daar een drugsdeal werd gesloten.

De Belg die nog vastzit zou volgens dat verhaal met zeker twee anderen drugs hebben willen kopen van de twee slachtoffers. Bij de schietpartij die daarna plaatsvond zouden Dalfour en Nadzak zijn geraakt.