Verdachte dubbele moord ontkent

De 41-jarige man die verdacht wordt van de dubbele moord op een echtpaar uit het Groningse Aduard ontkent ook maar iets met de zaak te maken te hebben. De lichamen van de slachtoffers werden begin maart van dit jaar gevonden in het water van Het Hoendiep in Hoogkerk. Het echtpaar was toen een paar dagen vermist.

De politie heeft woensdag 6 maart in Groningen de 41-jarige verdachte aangehouden die volgens justitie betrokken is bij de moord op het oude echtpaar uit het Groningse Aduard.

Het echtpaar (beiden 70 jaar) zou een afspraak met iemand hebben gemaakt om hun boot te verkopen. Vervolgens werd er niets meer van de oude man en vrouw vernomen. De boot, die ze wilden verkopen, werd al vrij snel onbemand teruggevonden op Het Hoendiep nabij Hoogkerk. Op de boot werden bloedsporen aangetroffen. Vervolgens werden ook de lichamen van de slachtoffers aangetroffen in het water.

De verdachte ontkent iedere betrokkenheid bij de moorden, meldt Dagblad van het Noorden maandag naar aanleiding van een pro forma-zitting die maandag gepland stond. De advocaat van de verdachte zou gevraagd hebben om een tegenonderzoek. Daaruit zou moeten blijken dat het verhaal van de verdachte klopt. Hij zegt wel op de boot te zijn geweest, maar pas nadat het echtpaar was gedood.