Verdachte Duitse kindermoord gepakt (UPDATE)

De negentienjarige Marcel Hesse, die verdacht wordt eerder deze week in het Duitse Herne de negenjarige Jaden met veertig messteken om het leven te hebben gebracht, is opgepakt. Hij meldde zichzelf bij een snackbar in Herne. Iets verderop stond een huis in de brand. In het huis werd het stoffelijk overschot van een man gevonden.

Eerdere berichten van de politie gisteravond meldden nog dat er twee lijken gevonden zouden zijn. Dat is inmiddels gecorrigeerd. Volgens omwonenden tegenover de Duitse krant Bild, zou het stoffelijk overschot in het verbrandde huis om de bewoner van de woning gaan. Hesse meldde zichzelf vanavond bij de snackbar met de mededeling: ‘Haal alsjeblieft de politie, die is op zoek naar mij.’ Tegenover de politie verklaarde Hesse dat er verderop een huis in brand stond. Daar werd het stoffelijk overschot van een man gevonden. Op beelden is te zien hoe een bebloed matras uit de woning wordt gebracht.

Opgelucht

De familie van het vermoorde jongetje is door de politie op de hoogte gebracht van de arrestatie van Hesse. Volgens de politie is de familie opgelucht dat de verdachte levend is opgepakt en hoopt ze dat hij zijn verdiende straf zal krijgen. 

Maandag had Hesse de negenjarige Jaden (foto rechts) onder valse voorwendselen zijn huis binnen gelokt. Daar bracht hij het jongetje met messteken om het leven. Hij zette beelden van het vermoorde jongetje op Darknet. Ook maakte hij een selfie van zichzelf met een mes (zie hieronder). Toen de politie werd getipt dat de beelden online stonden begon zij een dagenlange klopjacht op Hesse.