Bewijs tegen verdachte Endstra-moord

Het Parool heeft het dossier ingezien van de Rus die verdacht is van het doodschieten van Wim Endstra, op 17 mei 2004. Het bewijs tegen Nakim A. is volgens de krant overvloedig. Aanstaande vrijdag is er een pro forma-zitting in de zaak voor de rechtbank in Amsterdam. Maar er zou geen link gevonden zijn met de ‘vermoede opdrachtgever’ Willem Holleeder. 

 Officieren van justitie Sabine Tammes en Michiel van IJzendoorn beschikken over dna-bewijs. Het dna van N. zat op twee vuurwapens, waarvan er één is gebruikt bij de moord. Ook zat er dna op een peuk, en rietje en een kogelhuls die op een plaats delict zijn gevonden. 

Hij zou Endstra voor diens kantoor aan de Apollolaan 109 hebben opgewacht toen deze even na 12.00 naar van het kantoor naar zijn auto liep in gezelschap van David Denneboom. A. zou Endstra in zijn bekken, borst, romp en hoofd hebben geraakt met een pistool.

N. zit in beperkingen en mag slechts met zijn advocaat contact hebben. Tegen Alkmaarders Ozgür C. Ali N. ligt enig bewijs dat zij op de plaats delict zijn geweest en hand- en spandiensten zouden hebben verricht maar ze zijn wel op vrije voeten na bijna een jaar in hechtenis te hebben gezeten. C. werd kort vastgezet na de arrestatie van A. in Polen. Van C. is een haar en een vingerafdruk gevonden in een busje van waaruit het kantoor van Endstra is geobserveerd. 

Het dna van A. is bij een ander misdrijf aan de dag getreden.