Verdachte explosie Staatsliedenbuurt weer vrij

De 52-jarige man die woensdag werd aangehouden vanwege de explosie in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt is vrijdag vrijgelaten. De auto van de man reed vlak na de explosie weg, en de politie hield hem daarom aan omdat hij mogelijk iets met de zaak te maken heeft. De man zelf zegt dat hij toevallig wegreed.

‘Ik reed toevallig langs op weg naar huis, waarna bewoners mijn kenteken hebben genoteerd’, aldus de man tegen AT5. ‘De volgende dag was mijn auto weg. Toen ik bij het politiebureau daarvan aangifte wilde doen, werd ik gearresteerd. Het was gewoon een grote blunder van ze.’

‘Gerichte actie’

De man overweegt een schadeclaim in te dienen. De politie zegt dat er geen reden is om hem langer vast te houden, maar dat onderzoek nog moet uitwijzen of hij iets met de zaak te maken heeft.

De explosie vond woensdag rond vijf uur in de ochtend plaats. Er vielen geen gewonden, maar de knal was zo hard dat ruiten van de omliggende woningen sprongen. Ook is er flinke schade aan auto’s. De politie vermoedt dat het gaat om een gerichte actie.