Verdachte fatale schietpartij shishalounge zwijgt

De 19-jarige Mustaf S. die ervan wordt verdacht in de Haagse shishalounge VLVT de tiener Azad Sahin (foto) te hebben neergeschoten stond vandaag voor een eerste zitting voor de rechter. De jongen, gekleed in voetbalkleding en badslippers, deed er het zwijgen toe. 

De Rotterdammer wil niets zeggen of hij iets te maken heeft met de schietpartij in de nacht van 7 op 8 april van dit jaar. De 17-jarige Azad werd in de shishalounge aan de Laan van Meerdervoort neergeschoten en overleed twee dagen later in het ziekenhuis. De schietpartij werd gefilmd. Mustaf S. werd tien dagen later aangehouden.

Bekende van de politie

De verdachte is een bekende van de politie. Zijn ouders zouden eerder al te kennen hebben gegeven de grip op hun zoon te hebben verloren.

Pieter Baan Centrum

Het Openbaar Ministerie wilde dat S. naar het Pieter Baan Centrum zou gaan voor nader onderzoek, maar de rechter zag hiervoor geen aanleiding. De verdachte heeft na zijn arrestatie mondjesmaat met een psycholoog gesproken, maar niets over de schietpartij verklaard. Volgens zijn advocaat vandaag in de rechtbank gaat S. mogelijk toch iets verklaren over het fatale incident in de shishalounge.