Verdachte gepakt met warmtedetectie

De politie van Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden hebben donderdagochtend in Delfgauw een gevluchte Pool aangehouden door de inzet van de warmtecamera van een politiehelicopter. Politieagenten van Rotterdam-Rijnmond gaven een personenauto rond 01:15 uur op de Oude Leedeweg in Rotterdam een stopteken, om de inzittenden te controleren. Maar de bestuurder gaf geen gehoor aan het stopteken en reed er hard vandoor richting Pijnacker.

Agenten reden achter het voertuig aan en schakelden ondertussen hun Haaglandse collega’s in. Die troffen het voertuig korte tijd later aan in een sloot langs de Korftlaan in Delft. De bestuurder was naar de overzijde van het water gezwommen en het recreatiegebied Delftse Hout ingevlucht.

De bijrijder zat nog in het voertuig en kon er niet meer uit. Nadat de brandweer de auto uit het water had getrokken, wilde de 19-jarige man uit Polen niet meewerken. Hij had een hamer in zijn hand, weigerde uit de auto te komen en beledigde politieagenten. Hierop gebruikten agenten de pepperspray, waarna zij hem aanhielden.

De andere passagier had zich verstopt in een tuin en werd opgespoord met behulp van de ‘warmtecamera’ van de politiehelikopter.

De bestuurder, een 29-jarige man uit Polen, werd middels de warmtebeeldcamera van een helikopter van het KLPD in het recreatiegebied Delftse Hout opgespoord en aangehouden. Bij een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag en rijden onder invloed. Tegen de bijrijder wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging en wederspannigheid.