‘Verdachte geweldpleging Satudarah zal zich melden’

Het Amsterdamse Satudarah-lid Etou’s B. (42) zal zich volgens zijn advocaat binnenkort bij de politie melden, aldus Het Parool. Hij verblijft in het buitenland en wordt verdacht van poging tot doodslag en openlijke geweldpleging, in uitgaansgelegenheden.

(beeld instagram)

Portret

Volgens de politie was B. aanwezig de Bells Club in Amstelveen en café Playa Nasty in Amsterdam toen daar mannen gelieerd aan de motorclub Satudarah de boel kort en klein sloegen waarbij gewonden vielen. In Het Parool een portret van B., de broer van de in 2009 in Leiderdorp vermoorde Boneka B..

Martha

Etou’s B. stamt uit de Amsterdamse Rivierenbuurt waar hij bevriend was met Gwenette Martha, die in 2014 werd geliquideerd. Etou’s werd gezien als een geweldsman van Martha. Hij was samen met Martha betrokken bij de bedreiging van onderwijzer Gerard Meesters, die later werd vermoord door Daniel Sowerby, inmiddels tot levenslang veroordeeld.

In 2011 ontsnapte B. waarschijnlijk aan een liquidatiepoging. Hij achtervolgde de agressors per auto, die vervolgens crashten op de A9 bij Zwanenburg.