Verdachte grijpt revolver bij arrestatie: drie gewonden (VIDEO)

Verdachte grijpt revolver bij arrestatie: drie gewonden (VIDEO)

In de Chileense hoofdstad Santiago heeft maandag een vrouwelijke verdachte tijdens een arrestatie een vuurwapen van een beveiliger weten af te pakken en er mee geschoten. Drie mensen raakten gewond.

Veiligheidsmaatregelen

Het incident vond maandagochtend plaats bij de ingang van een markt, in Pedro Aguirre Cerda, een zuidelijk stadsdeel van de hoofdstad Santiago. Juist omdat er nieuwe veiligheidsmaatregelen rondom de markt waren geïntroduceerd waren er veel televisieploegen aanwezig en werd alles gefilmd.

Nagelvijl

Een dronken vrouw probeerde verschillende keren het terrein op te komen zonder haar identiteitsbewijs te tonen. Ze werd aangehouden nadat ze een beveiliger had bedreigd met een metalen nagelvijl.

Toen agenten haar in een politiebusje wilden gaan vervoeren griste de vrouw in een onbewaakt ogenblik het vuurwapen van een beveiliger en schoot meerdere keren. Drie mensen raakten gewond, zeker een van hen ernstig.

Doodslag

De verdachte is 54 jaar oud en heeft een strafblad. In 2006 werd ze gearresteerd wegens een mishandeling en in 2017 pleegde ze winkeldiefstal.

De openbaar aanklager heeft laten weten dat de vrouw zal worden vervolgd voor doodslag.