Verdachte gruwelijke steekpartij ontkent

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam vervolgt de 36-jarige Adil K. voor moord op zijn ex-vrouw Fatiha Abakhti, die hij afgelopen februari zou hebben doodgestoken op straat in Amsterdam-Noord. De vrouw had even ervoor hun gezamenlijke kinderen naar school gebracht.

Niet veel bewijs

In een pro forma-zitting voor de rechtbank in Amsterdam ontkende K. de dader te zijn. Zeker is dat een man de vrouw van achteren neerstak en ook bleef steken nadat het slachtoffer op de rond lag. Ze stierf in het ziekenhuis.

Een agent schreef op Facebook hoe hij zich ergerde aan gedrag van omstanders die behandeling ter plaatse van de vrouw tijdens de eerste minuten na de steekpartij hinderden.

Er is niet al teveel bewijs dat zonder meer aantoont dat K. daadwerkelijk de dader is.

Verklaring

In de auto van de verdachte is bloed van het slachtoffer gevonden. De verdachte is ook gezien toen hij die ochtend in een badjas zijn auto verplaatste. De auto is door een getuige vlakbij de J.H. van Heekweg waargenomen.

Ook is zeker dat de twee een ongelukkige relatie hadden en dat de verdachte het slachtoffer eerder heeft bedreigd.

De inhoudelijke behandeling volgt pas na de zomer. Adil K. blijkt tot die tijd in ieder geval vastzitten. Volgens Het Parool wil K. voor die tijd – voor het eerst – een verklaring afleggen, bij de rechter-commissaris.