Verdachte gruwelmoord vrijgelaten

Jan S., verdachte in de gruwelijke hakmoord van Ronald Noteboren (foto links), mag zijn proces thuis afwachten. De Maastrichtse rechtbank heeft zijn voorwaardelijke hechtenis opgeheven. De zaak houdt verband met de verdwenen subsidie-miljoenen van het Fonds voor de Bouwnijverheid en Beeldende Kunst.

Jan S. was twee weken geleden aangehouden voor moord op de 42-jarige Ronald Noteboren, die vorig jaar zonder hoofd en handen werd teruggevonden in België. Jan S. kwam in beeld als verdachte. Zijn woning en manege in het Limburgse Stevensweert werd uitgebreid forensisch onderzocht. Op het erf werden twee dode honden opgegraven, maar geen menselijke resten.

De rechter in Maastricht bepaalde gisteren echter dat Jan S. het onderzoek thuis mag afwachten. Het openbaar ministerie reageerde teleurgesteld. “De rechter zag onvoldoende gronden, maar hij is en blijft wel degelijk onze hoofdverdachte”, aldus een woordvoerster tegen de Telegraaf.

De recherche achterhaalde in een financieel onderzoek dat Jan S., samen met de vermoorde Ronald Noteboren, enkele miljoenen ontvingen van een roof van 15,5 miljoen bij het Amsterdamse Fonds BVKB. Noteboren (42) verdween terwijl de roof nog gaande was, in februari 2009.

Meer bij de Telegraaf