Verdachte Gubbels-aanslag vrij

De verdachte die twee weken geleden in Spanje werd opgepakt in verband met de aanslag op het woonwagenkamp in Breda in 2010, waarbij 12-jarige Danny Gubbels om het leven kwam, is op vrije voeten gesteld. De man is afgelopen week overgeleverd van Spanje aan Nederland, op verzoek van het Openbaar Ministerie in Breda. 

‘Op het moment dat hij in Nederland was, lag er niet voldoende tegen hem om hem vast te houden’, aldus een woordvoerder van het parket in Breda.

Het Openbaar Ministerie wil verder niets kwijt over de zaak, behalve dat de verdachte via een versnelde procedure aan Nederland is overgeleverd. Dat betekent dat de man zich niet heeft verzet tegen overlevering. De advocaat van de verdachte wil evenmin enig commentaar geven.

Een betrouwbare bron heeft aan Crimesite gezegd dat het gaat om een 32-jarige verdachte. Nu blijkt dat hij – in tegenstelling tot wat Crimesite enige tijd geleden meldde – niet overgeleverd door Spanje omdat hij hier verdacht zou zijn van opdracht geven van de aanslag op het kamp van Gubbels. Op het arrestatiebevel stond de verdenking van het deelnemen aan de schietpartij. 

Dna-onderzoek heeft uitgewezen dat er geen dna van de verdachte op de plaats delict of in een voertuig dat zou zijn gebruikt is aangetroffen.

De uitslag van het dna-onderzoek kan verklaren waarom er niet voldoende tegen de verdachte lag op het moment dat hij in Nederland was aangekomen. Mogelijk had justitie verwacht dat er een dna-match zou zijn. De man is niet voorgeleid aan de officier van justitie, hij blijft wel verdachte. In juni is er weer een zitting in de zaak tegen drie verdachte mannen die zouden hebben geschoten op de wagen van Gubbels.

Hier alle berichten over de Gubbels-zaak.