Verdachte Helmondse moord blijft vast

De zoon van de man die in mei in de Zuid-Willemsvaart bij Helmond is gevonden moet van de rechtbank in voorlopige hechtenis blijven. Volgens het Brabants Dagblad ontkent de 40-jarige verdachte ‘hevig’.

Steekkarretje

Zijn advocaat had om vrijlating gevraagd. De zoon van slachtoffer Bart Hillen is opgepakt enkele dagen nadat zijn vermiste vader op 19 mei was gevonden. Hij zat ondergedoken in België.

Op de zitting zei de officier van justitie dat Hillen waarschijnlijk is overleden na slagen met een hard voorwerp tegen zijn hoofd. Daarna is Hillen met tape en spanbanden vastgebonden op een steekkarretje. Hij was gekleed in een pyjama, zijn kunstgebit lag nog thuis.

Laptop

Advocaat stelde dat zijn client de politie juist heeft geholpen bij het zoeken. De zoon houdt vol dat zijn vader op bezoek ging bij een vriendin en daarna nooit meer is gezien. Het Openbaar Ministerie vindt het verdacht dat op zijn laptop blijkt te zijn gezocht naar ‘verkopen van eigendom van een vermiste’, ‘moord met gif zonder sporen’, ‘lijkverzwaring’, en ‘neersteken zonder bloedsporen’.

De rechtbank zit voldoende aanwijzingen tegen de verdachte en bovendien vluchtgevaar, zodat de hechtenis is verlengd.