Verdachte huisjesmelker Harrysingh O. uitgeleverd aan Nederland

De bekende Haagse huisjesmelker Harrysingh O. (“Harry Singh”) die in Nederland nog bijna 8 jaar celstraf uit moet zitten, is dinsdag aangekomen op Schiphol. De 65-jarige man is uitgeleverd door Suriname.

Oplichting van miljoenen euro’s

In juli werd in de uitzending van Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de man, die al dertig jaar actief is in de Haagse vastgoedwereld en een bijzonder slechte reputatie heeft. Volgens de politie maakte Harrysingh O. zich gedurende decennia schuldig aan oplichting van miljoenen euro’s ten koste van honderden slachtoffers. De politie vermoedt dat hij op afstand nog steeds mensen dupeerde, als Harry “Budram”.

Nationale Opsporingslijst

O. werd enkele jaren geleden al veroordeeld, maar was voortvluchtig. Sinds begin dit jaar werd naar de Hagenaar gezocht door het speciale FastNL-team van politie en OM, dat zich bezighoudt met de opsporing van mensen die nog een straf moeten uitzitten. De man bleef onder de radar, waardoor besloten werd hem op de Nationale Opsporingslijst te plaatsen.

Hotel

Op 9 juli kwam hij op de lijst en dat leverde tientallen tips op. Al op 11 juli kon bekendgemaakt worden dat hij in Suriname zat. Hij verbleef in een hotel in de wijk Morgenstond in Paramaribo. Harrysingh O. werd opgepakt en door Suriname uitgeleverd aan Nederland waar hij dinsdag aankwam.