Verdachte in Bosberg-zaak aangehouden

De politie heeft dinsdagochtend in ‘t Harde een 36-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Les Strijder in 2002 op parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum.

Homo-ontmoetingsplaats

De destijds 53-jarige Les Strijder reed 22 november 2002 rond 3 uur ’s nachts vanuit zijn werk bij de TNT in Nieuwegein weg. Anderhalf uur later ontdekte een automobilist op de Bosberg, een parkeerplaats bij Hilversum die bekend stond als homo-ontmoetingsplaats, zijn auto. Naast de auto lag het lichaam van Les. Later bleek dat hij was overleden aan een hartstilstand.

Twee Lelystadse broers

Kort geleden werd duidelijk dat Strijder op de Bosberg waarschijnlijk is aangevallen en mishandeld door twee broers uit Lelystad. Dit was reden voor de politie om het onderzoek te openen. Vorige week dinsdag 13 januari toonde Opsporing Verzocht een reconstructie en via Politie.nl en via een speciale Facebookpagina werd aandacht gevraagd voor de vragen van het coldcaseteam.

Tips

Na de uitzending in Opsporing Verzocht, regionale en lokale opsporingsprogramma’s (Bureau NH, Bureau Hengeveld en Bureau Flevoland) kreeg het coldcaseteam 14 tips binnen. Enkele daarvan hebben geleid tot de vanmorgen aangehouden verdachte. Daarnaast is uit de tips duidelijk geworden dat er nog twee of drie andere mannen bij dit feit betrokken zijn geweest. Ook zijn er tips binnen gekomen van mensen die destijds ook op de Bosberg zijn lastig gevallen. Opsporing Verzocht besteedt dinsdagsavond opnieuw aandacht aan de zaak.

Zie ook:

Doodslag Strijder waarschijnlijk anti-homogeweld (UPDATE)